Værkstedet under opbygning

Værkstedet december 2016

Et par billeder fra den 20.12.2016. Det ene viser brænderen på ovnen og det andet el-tavlen, som styrer processen. Ovnen er oppe på 1055 grader.
Det tredje billede er den lille smelteovn. Den er klar til drift, men vi overvejer lige nu om vi skal slukke helt og starte op igen efter jul – de bruger for en lille tusse i el og gas i døgnet.

I dyb koncentration og med stærkt sammenknebne øjne kan vi begynde at ane en gasflamme i glassmelteovnene (;-).
Skorstenene med røgrør og emhætter er på plads. Gasinstallationen er et mulehår fra at være hjemme og monteringen af el-tavler er i gang. Vores nabo http://elandersen.dk/ yder en rigtig god assistance til el-arbejdet. Tak.
Teknologisk Institut har været på besøg i forbindelse med CE mærkning. Det handler om spørgsmål om mærkning i forhold til ergonomi, varme emner og ovne og publikum.
Interesserede kan læse om CE mærkning her: CE mærkning.

Værkstedet november 2016

Ventilationen over smelteovnene bliver erstattet af brandisolerede rustfrie skorstensrør.
På billederne ses de  tre skorstenshætter på taget og indføringen i værkstedet.
Materialerne til skorstene bliver leveret af OX3.
Inddækningen, af skorstenshætterne med tagpap på taget, er udført af Nr. Lyndelse Tagdækning A/S.
Stilladset i værkstedet er udlånt af vores genbo Fyens Stillads Co. A/S.

Så blev der sat en større gasledning, Ø 20 mm, med tre haner op. Den er forberedt til at kunne videreføres, når vi med tiden sætter endnu en glassmelteovn op.

Tak til ledelsen , lærere og elever på Syddansk Erhvervsskole som har hjulpet med fremstilling af  de rullebukke, som se på billederne. Rullebukke bruges ved fremstilling af store glasprodukter, hvor man er to mand om opgaven. Den ene ruller emnet og den anden forarbejder det flydende glas, der sidder for enden af piben.

Vi var et par mand i Sønderborg i dag 1.11. for at hente en drejebænk og en båndsav. Maskinerne er nødvendige for at kunne fremstille det, glasmagerne kalder “en klods” Det er den våde skål/form glasmagere bruger til at rulle den stadig flydende glas i. Har desværre ikke et billede af en klods. Men et link

Portene i bygningen har fået et eftersyn i dag, 31.10. af ASSA ABLOY Entrance Systems Denmark A/S og lever op til kravene fra myndighederne.

En sej, frivillig og ulønnet ung vvs-gut installerede vand i værksted og til brandhane i dag (20. oktober). Fire længder rustfri stålrør á 6 m Ø 28 mm samt en del fittings og rørophæng og udtag til to vandhaner. Godt gået!

September 2016

Så er sidste gashane monteret. Næste opgave er el-styring. Den udføres af glasværkets nabo Mads Nørlund http://elandersen.dk/medarbejdere/med bistand fra Poul Erik Kjaer http://sarlin.se/contact/poul-erik-kjaer/

Alt arbejde, på nær el-og gasinstallation, udført på glasværket siden vi flyttede ind i maj 2016 er blevet udført af frivillig ulønnet arbejdskraft, og de fleste materialer har vi fået af vores sponsorer.
Disse firmaer har indtil nu støttet os enten økonomisk eller med materialer:
Albani, Skjøde Knudsen, Graphico, OX3 Ventilation, Kosangas, Kristiansdal Boligforening, Bonnesen Advokater, Lindø Port of Odense, Fynske Bank, Baker Tilly, DCM Malerfirma.
Tak til alle.

Kælderen under værkstedet står altid halvt under vand. Heri har vi lagt friske bøgestammer, som vi lige har modtaget fra Park og Vej i Odense. De skal holdes fugtige, til der skal drejes forme af dem