Glasproduktion i Odense 1874 til 2018

Fynske Glasvenner og Støtteforeningen for Odense Glasværk, Glasværket ved Odense Havn arrangerer en glasudstilling ikunstudstillingsbygningen ”Filosoffen”, Filosofgangen 20, Odense.

Udstillingen har titlen Glasproduktion i Odense 1874 til 2018 og vises i perioden 6. februar til 3. marts 2018. Der er åbent tirsdag til søndag kl. 11.00 – 17.00.

Gratis adgang.

Der vil på udstillingen blive vist glas fra produktionen startede i 1874 og indtil glasværket lukkede i 1990.

Desuden vil der blive vist glas fremstillet på det nyåbnede Odense Glasværk, Glasværket ved Odense Havn. Dette nye glasværk startede produktionen i begyndelsen af 2017.

På glasværket er der beskæftiget 3 glasmagere, Søren Højmark, John Rønnemose og Henning Ottosen. De er alle udlærte på Fyens Glasværk.

Udstillingen vil især fokusere på at vise glas fremstillet på Fyens Glasværk, men solgt som glas produceret henholdsvis på Kastrup Glasværk og Holmegaard Glasværk.

Det er for de fleste ukendt, at de glas som vises på udstillingen, er produceret på Fyens Glasværk. Glasværket indgik i 1907 i en fusion med alle danske glasværker, bortset fra Holmegaard Glasværk.

I mange år var Fyens Glasværk det største glasværk i koncernen. Man havde i de første år efter sammenslutningen en ret avanceret produktion af kunstglas. Glasværket havde ansat et stort antal böemisk/schlesiske glasmagere, der var i stand til at producere glas af meget høj kvalitet.

I 1965 blev Kastrupkoncernen sammensluttet med Holmegaard Glasværk. Få år efter den sidste sammenslutning blev alle glas, lavet på detilknyttede glasværker, solgt under navnet Holmegaard.

De fleste af de glas som vises på udstillingen er designet af kendte designere som Jacob E. Bang, Per Lûtken, Christer Holmgren og Michael Bang.

Der vil også blive vist glas fra i dag, fremstillet af glasmagerne på Odense Glasværk.

Tak til ODENSE KOMMUNE, Kunst og Kultur, Kultursekretariatet By- og Kulturforvaltningen, for økonomisk støtte til udstillingen. 

Link:
Fynske Glasvenner
Filosoffen