Nyt kollektiv for kunsthåndværk på havnen i Odense

Folkene bag Odense Glasværk går sammen med Spar Nord Fonden om at skabe et nyt kollektiv for kunsthåndværkere på Havnegade 13. Det nye kollektiv hedder CraftVærk

”Vi er utrolig glade for, at Spar Nord Fonden har valgt at støtte tilblivelsen af CraftVærk. Det er første skridt på rejsen til at realisere drømmen om at skabe et hus for kunsthåndværkere, med åbne værksteder og fælles butik og show room. Samtidig er det en mulighed for at skalere det sociale arbejde vi laver på Odense Glasværk, så beboerne i kollektivet både bliver succesfulde virksomheder og løfter et socialt ansvar i flok.” udtaler bestyrelsesformand for CraftVærk Jørgen Clausen.

Odense Glasværk et glaspusteri og socialøkonomisk virksomhed, som står på skuldrene af byens stolte tradition med glasproduktion. Odense Glasværk ligger på Havnegade 13 og det er her, der nu inviteres flere kunsthåndværkere indenfor. Der er åbne værksteder, hvor gæster komme ind og se de forskellige kunsthåndværkere arbejde. Man kan fx se glas blive skabt. Målet er at skabe et værkstedsfællesskab for udøvende kunsthåndværkere og en ny andelsmodel for at drift af socialøkonomisk virksomhed.

”Vi har valgt at gå ind i projektet og støtte det, fordi der her arbejdes med at skabe en ny model for socialøkonomisk arbejde. Det er nyt for os at indgår i samarbejder hvor kommerciel aktivitet er drivkraften for social impact. Det er en spændende vinkel, at jo mere aktivitet der skabes på CraftVærk, jo flere meningsfulde muligheder skabes der for personer på kanten af arbejdsmarkedet og for frivillige. Det vi støtter, er udviklingen af en ny model til at forløse det potentiale” – udtaler direktør for Spar Nord Fonden Bo Uggerhøj.

”Jeg er både taknemlig og imponeret over Spar Nord Fondens beslutning om at støtte CraftVærk. Vi ligger i spændfeltet mellem socialt arbejde, kultur og iværksætteri og det er modigt af Spar Nord Fonden at de bevæger sig ud i det spændfelt sammen med os. Og det tegner godt, de to første virksomheder er allerede flyttet ind, Marie Retpen, som også laver glas og Kuriosum By Stine Witt, der laver smykker. Så nu er vi tre! Men rejsen er kun lige begyndt og vi glæder os til at byde flere kunsthåndværkere velkomne og skabe stærke fællesskaber og muligheder for frivillige, personer på kanten af arbejdsmarkedet og for kunsthåndværkere.” Udtaler direktør for CraftVærk og Odense Glasværk Thit Juul.

Faktaboks

CraftVærk ligger på Havnegade 13

Beboerne tæller Odense Glasværk, Marie Retpen og Kuriosum.

Butikken har åben man-fre 10-17 og lør 10-14.

Kontakt: Direktør, Thit Juul 25284215 thit@odenseglasvaerk.dk