Sommerferiehilsen, Odense Glasværk, 9. juli 2021.

Kalenderen viser juli måned og Odense Glasværk går på sommerferie i uge 28, 29 og 30. Men inden vi går på ferie, vil vi gerne sende en lille hilsen ud til alle med tilknytning til Glasværket.

Vi har det sidste halve år arbejdet på at gøre Glasværket mere økonomisk bæredygtigt, med fokus på flere erhvervskunder i vores erhvervsforening (Kunsthåndværkerhuset Glasværket) og i vores butik. Vi er lykkes ret godt med medlemmer i foreningen, hvor vi pr. dags dato har 17 medlemmer fra større eller mindre virksomheder. Og vi går ind i det næste halvår med en stærk tro på at flere af disse vil resultere i virksomhedsordre på forskellig vis.

Det arbejde de frivillige ligger i butikken er helt uundværligt for Glasværket. I løbet af de sidste par måneder er der kommet et rigtig fornuftigt salg igen i vores butik og de sidste par uger ser tallene endda lidt bedre ud. Så det hjælper lige så stille, men som tidligere sagt så er det livsnødvendigt at vi får mere hul igennem til virksomhederne.

I produktionen har John og Ib den seneste måneds tid arbejdet hårdt på en stor ordre på 500 små Odense vase til Albani Fonden. Vasen er blevet speciel designet med en grønlig farve, den nye optik form samt deres eget Albani logo i bunden. Vi regner med at nå omkring de 400 inden ferien og starter så op igen med at få lavet de sidste 100. Bagefter begynder pakningen i papkasser med bæredygtigt dansk tang, og i kassen puttes folderen fra Glasværket samt en fra Albani selv.

Nede bagved på værkstedet hjælper Per med diverse forskellige opgaver, som opsætning af smykkeværksted, montering af lampefatninger og alle de projekter der ellers ender på hans bord. Mike laver forme, hvor han blandt andet har lavet forme til forskellige udviklingsprojekter ud over de forme vi selv skal bruge eller reparere. Ny deltidsansat er Nicki, som tidligere har været tilknyttet fra kommunen. Nicki har vist sig frem som god slibe- og poleringsarbejder, hvilket er blevet hans primære opgave, ud over når han forsøger sig med produktion af pingviner.

Vi arbejder på en del nye produkter og projekter. Vi har indgået et samarbejde med Odense Bys Museer og HCA Festival om en HCA-designserie. Dette er muliggjort gennem støtte fra Alm. Dansk Vare- og Industrilotteri. Designserien bliver udviklet i samarbejdet med den lokale industrielle designer Christian Troels og ligeledes en lokal glaskunstner ved navn Marie Retpen. Senere i udviklingsfasen inddrages John og Ib, når produkterne skal serieproduceres. Produkterne vil blive solgt i vores butik og i Odense Bys Museums butik samt sælges til HCA Festival som de giver til deres forretningskunder. Af egne produkter er vi i den sidste fase med en ny kande og glas serie med tilhørende vase. Derudover har vi et lampeprojekt, og et konferencesæt i den indledende proces.

Samarbejdet med Odense Kommune er vi i en fase, hvor vi drøfter indholdet af den kommende nye kontrakt. Dette tager længere tid end vi selv ønsker, hvilket desværre går ud over de borgere vi har haft, da de ikke er til stede på værket i øjeblikket. Vi håber og tror på de kommer tilbage efter sommerferien og at vi sammen med kommunen finder en god plan for samarbejdet fremover.

Butikken holder åbent i sommerferien med vores normale åbningstider mandag til lørdag kl. 10.00-15.00, og om torsdagen indtil klokken 17.00.

Der skal som altid lyde en stor tak til alle jer frivillige. I har sørget for at butikken på havnen står rigtig flot, og I er altid glade og imødekommende over for kunderne.

Rigtig god sommer til alle.

Jørgen Clausen

Bestyrelsesformand

Kunsthåndværkerhuset Glasværket